ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЧАЮ.

ЧАЙ – ЦЕ СВЯТО ЯКЕ ЗАВЖДИ З ТОБОЮ.

Історія чаю бере свій початок в Стародавньому Китаї. Цей напій  довго не користувався попитом у європейців, а визнання чаю відбулося аж  у 1652 року в Англії, коли англійці почали торгувати чаєм. В Європу китайський чай привезли німецькі та голландські торговці на початку 17 ст. Чай був дуже дорогим, але модним, чаювання стало  стильним  та вишуканим. Для аристократів, які стежили за модою, він став невід’ємною частиною стилю. Пили його по-різному: були навіть традиції додавання солі. Заварювати чай окропом стали тільки під час правління династії Мінг 14-17 ст. Таким чином вживати чай так, як сьогодні, почали лише 700 років тому. У кожного народу своя традиція заварювання чаю. Але в основі всього лежить якість! Оскільки чайне листя є природним швидкопсувним продуктом, то його якість залежить від своєчасного смаження, сортування та скручування.

 Студенти нашого коледжу, керуючись правилами та нормативними документами  на заняттях з дисципліни  «Основи стандартизації та  контролю якості продукції», вчаться  визначати якість чаю, оцінюючи зовнішній вигляд упаковки, сухого  та завареного чаю. Вивчення дисциплін  «Технологія виробництва кулінарної продукції»  та  «Основи барної  справи»  надають можливість  студентам опановувати  теоретичні знання та практичні навички. На яких вони вчаться самостійно  за правилами готувати, відпускати напої та  коктейлі на основі  чаю.