У суботу 2 березня, Черкаський комерційний технікум гостинно зустрічав майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків. Черкаський комерційний технікум сьогодні – це сучасний заклад освіти І рівня акредитації, який готує висококваліфікованих спеціалістів за такими спеціальностями:

— 072 Фінанси, банківська справа та страхування;

— 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність;

— 181 Харчові технології;

— 231 Соціальна робота;

— 242 Туризм.

Вибір професії – дуже відповідальний і важливий крок у житті кожної молодої людини. Саме від усвідомлення цієї відповідальності залежить професійне майбутнє.

         56-й рік Черкаський комерційний технікум підтверджує статус сучасного закладу освіти. Випускники технікуму є конкурентоспроможними на ринку праці.

У вестибюлі, гості мали можливість переглянути творчі роботи студентів та викладачів, посмакувати смаколики, виготовлені студентами, переглянути відеофільм про технікум, спілкуватися із адміністрацією технікуму, представниками приймальної комісії, ознайомитися з Правилами прийому у 2019 році.

         Тут же, у вестибюлі, студенти технологічного відділення пригощали гостей смаколиками власного виробництва.

Із вступним словом до присутніх звернулася директор технікуму Крикуненко Людмила Олександрівна, яка розповіла про минуле, сьогодення і майбутнє закладу освіти, про спеціальності, умови навчання та проживання у гуртожитку, про дозвілля студентів та зробити правильний вибір.

Студенти презентували гостям спеціальності, розповіли про їх особливості та запросили на навчання.

Майбутні абітурієнти, їхні батьки та гості мали можливість ознайомитися із спеціалізованими кабінетами, аудиторіями, лабораторіями, спортивною залою, тренажерною залою, бібліотекою, гуртожитком. А екскурсія до музею технікуму, яку проводили студенти-екскурсоводи із спеціальності «Туризм», відкрила відвідувачам цікаві сторінки з історії технікуму.

Захоплюючими були майстер-класи, які проводили студенти спеціальності «Харчові технології»: «Мистецтво складання серветок», «Феєрія карвінгу», «Барвиста веселка желе», «Декорування посуду при подачі страв», «Магія роботи з кондитерською мастикою», мегасмачний майстер-клас з приготування вареників.  В імпровізованому барі гостей частували безалкогольними коктейлями за власними рецептами. Були показані приклади тематичного сервірування столів: «Казки Шехерезади» та «Фондю».

Зацікавив майбутніх абітурієнтів тренінг «Мистецтво спілкування», підготовлений  викладачами спеціальності «Соціальна робота». Опанування мистецтвом спілкування є вкрай важливим та необхідним для формування професійних компетенцій соціальних працівників.

Викладачі спеціальності «Туризм» запропонували відвідувачам інтерактивну екскурсію-подорож «Шляхами спеціальності», під час якої розповіли про історію створення спеціальності, її потенціал та перспективи, про випускників, які стали успішними у сфері туризму.

Циклова комісія спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відкрили  гостям завісу над певними секретами професії, а саме як перевірити якість  деяких продовольчих та непродовольчих товарів, навчитися визначати їхні споживчі властивості.

Викладачі спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування» продемонстрували спеціалізовані кабінети з наочністю та методичним забезпеченням,  презентували відеоролик про  спеціальність та розповіли про перспективи професійного  та особистісного росту випускників після закінчення навчання.

Протягом дня відвідувачі могли спілкуватися із викладачами, практичним психологом, студентами технікуму.

День відкритих дверей – це унікальна можливість безпосереднього знайомства із закладом освіти, його матеріально-технічною базою та умовами навчання, що можливість прийняти правильне професійно зорієнтоване рішення.

Дякуємо усім, хто завітав до нашого технікуму. Запрошуємо приєднатися до студентської спільноти!