Якщо театр починається з вішалки, то ВНЗ — з Дня відкритих дверей. Саме після цієї події більшість абітурієнтів приймають остаточне рішення: вступати чи ні в обраний навчальний заклад.

Вибір професії – один із найважливіших етапів у житті кожної людини. Це питання зараз стоїть перед багатьма  випускниками  і старшокласниками шкіл,  які обдумують: який навчальний заклад обрати, якому фаху надати перевагу?

3 березня 2018 року у Черкаському комерційному технікумі  відбувся  День відкритих дверей.

Відрадно зазначити, що разом із майбутніми абітурієнтами,  відвідати наш технікум виявили бажання і їхні батьки.

У фойє навчального корпусу усі присутні мали змогу переглянути інформаційні тематичні стенди, виставки творчих здобутків викладачів та студентів, отримати рекламні матеріали профорієнтаційного характеру та посмакувати випічку, яку представили студенти спеціальності «Харчові технології».

В актовій залі  із вітальним словом до присутніх звернувся директор технікуму Володимир В’язовік, який розповів  про технікум в цілому, про відділення та спеціальності, правила прийому та умови навчання у технікумі. Він розповів про студентське самоврядування в технікумі, про організацію навчання і дозвілля, про можливості, що їх надає навчальний заклад  для занять спортом і художньою самодіяльністю, про те, наскільки цікавим є сьогодні студентське життя в технікумі. Крім того порушувались питання поселення у гуртожиток, організації студентського харчування, оздоровлення і відпочинку, стипендіального забезпечення тощо.

Володимир Вікторович пояснив абітурієнтам, чим технікум відрізняється від йому подібних, що особливо цінне — освіта, здобута у ЧКТ і які перспективи чекають випускників нашого закладу.

Студенти технікуму презентували спеціальності, за якими вони навчаються, розповіли про їх особливості, перспективи ступеневої освіти та працевлаштування.

Завершилася зустріч відповідями на запитання абітурієнтів та їх батьків.

Наступним етапом Дня відкритих дверей було ознайомлення з матеріально-технічною базою технікуму. Зокрема, гості мали можливість побувати в навчальних аудиторіях, лабораторіях, де готують майбутніх фахівців за спеціальностями, спортивній та тренажерній залах, студентському гуртожитку та музеї історії технікуму.

Цікавими для вступників виявилися професійні майстер-класи студентів технологічного відділення «Складання серветок для банкету», «Мистецтво карвінгу», «Декорування посуду соусами», «Нарізка овочів простим способом», «Виготовлення оригінальних їстівних букетів». Наприкінці відвідувачів пригостили власноруч приготованими тістечками та коктейлями за власними рецептами.

Зацікавив майбутніх вступників тренінг «Особливості спілкування в соціальній роботі», проведений викладачами спеціальності, де значна увага приділялася етичним стандартам соціальної роботи, духовним цінностям, культурним традиціям, віковим, інтелектуальним та іншим характеристикам потенційних клієнтів соціального працівника.

Юнаки та дівчата мали змогу ближче ознайомитися з навчальним процесом, а також поспілкуватися з викладачами та студентами.

    Тож «День відкритих дверей» став для всіх зацікавлених унікальною можливістю побачити все на власні очі і прийняти правильне рішення у виборі майбутньої професії.