17.10.2019 відбулась науково-практична студентська конференція технологічного відділення на тему: «Кулінарія – мистецтво, її досвід поколінь в сучасній ресторанній галузі». У теплій атмосфері відбувся діалог поколінь – людей, які пов’язали своє життя з кулінарією, адже українська гостинність славиться у всьому світі, з нею пов’язана національна риса – доброзичливість.
Це приваблює в Україну гостей з усіх країн. Щиро спілкуватися і виявляти повагу один до одного – це важливі речі, що роблять наше життя кращим.
Застілля – це прояв симпатії до своїх ближніх. З їжею завжди асоціюється любов один до одного. А символом української гостинності, добробуту, щедрості здавна був хліб.
«Клади перед людей хліб на столі, будеш у людей на чолі». Вважалося, що гість приносив у дім добробут і щастя, ця традиція сягає сивої давнини.