13 червня 2017 року на технологічному відділенні Черкаського  комерційного технікуму пройшов конкурс професійної майстерності «Історії української кулінарної спадщини». В конкурсі взяли участь студенти – технологи команди «Веселка» від групи ВХП-15 та «Ратататуй» від групи ХТ-3 після  проходження навчальної практики. Кожна група представляла команду в своїй професійній формі,  емблему, девіз та домашнє завдання.

Такий конкурс в технікумі проходить щорічно. Мета конкурсу   зацікавити студентів обраною професією, закріпити теоретичні та     практичні навички, навчити знаходити відповіді на запитання в нестандартних умовах та виробничих ситуаціях. Виховувати почуття  взаємодопомоги, вміння працювати в команді. Етапи  конкурсу передбачали: практичний конкурс «Пекельна кухня»; «Майстер – помічник»; «Абетка кулінара».

До Журі конкурсу крім завідувачів технологічного відділення та навчально-виробничої практики були запрошені студенти – відмінники  випускних груп та переможець всеукраїнського фестивалю кулінарного мистецтва  в м. Луцьку.