28 листопада серед студентів ІІ курсу відбувся щорічний конкурс професійної майстерності «Сучасний фахівець», девізом якого обрали слова відомого українського педагога В.О.Сухомлинського, який жив і працював на Черкащині: “ Творче натхнення – людська потреба, в якій особистість знаходить щастя. Переживаючи духовне задоволення від того, що вона творить, людина по – справжньому відчуває, що вона живе. ”
Учасники трьох команд від груп ВХП-15, ВХП-16 та ХТ-3, а також усі присутні –вболівальники заслухали оду про обрану ними професією у виконанні ведучого :

Майбутній кухар-добрий він по суті,
Людина зла не стане до плити
І чисті в нього помисли і руки.
Натхненно він прямує до мети.
Він мрійник – а тепер їх дуже мало,
Він кулінар творець. Він фантазер.
Художник він, бо це мистецька справа
З далеких тих часів і до тепер.
Він музикант – на кухні, як по нотах
Все закипає, піниться, шкварчить.
Ні він не геній, він звичайній кухар.
Так просто ця професія звучить.
Науку він поєднує з шаманством
Весь день ворожить десь коло плити,
Під дзвін тарілок, як під звуки маршу,
Велить він страву до гостей нести.
Він все сказав, він не чекає дяки,
Він творить для людей і від душі
Працює не лише за для подяки,
І всі його творіння як вірші.
Я знаю, що древніші з книг на світі
Це товсті звитки кулінарних книг,
Нехай твердять про вічність літописці,
А я б найперше в вічності зберіг…
Чарівну прозу про мистецтво їжі…

Учасники   команд  поділились своєю мрією, навчитись професійно готувати та завжди перемагати. До роботи в журі конкурсу були залучені студенти випускної групи ВХП-13 Коберник  Максим  та  Федьорченко Наталка  і голова циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін Хлиніна Н.Г.

Студенти сервірували  столи, складали на швидкість серветки, ділились майстерністю в карвінгу, готували за власними рецептами салати — коктейлі  та  давали відповіді на питання кулінарної вікторини.

Проведення  таких студентських конкурсів   за підсумками виробничих практик  є традиційними на технологічному відділенні технікуму. Вони сприяють зростанню  престижу фахівців ресторанного господарства  та  популяризації  творчих досягнень у цій галузі, втіленню  креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв   та  їх  сучасного оформлення.