20  квітня    cтуденти технологічного відділення Черкаського комерційного технікуму з метою підвищення кулінарної майстерності та  професійно –практичної підготовки молодших спеціалістів за кваліфікацією «технік -технолог»  спеціальності 5.05170101 Виробництво харчової продукції  взяли участь у відкритті VII Всеукраїнського конкурсу юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу у м. Києві.

Наші студенти розуміють, що для майбутнього фахівця ресторанного бізнесу найважливіше навчитися дивувати замовника результатами своєї праці. Коли ми перестаємо дивувати – все – відстали від своєї професії. Адже кожна галузь постійно розвивається, технічні можливості покращуються, а це означає одне, щоб бути успішним – потрібно постійно вчитись. Взірцем для цього є член журі VII Всеукраїнського конкурсу юніорів з кулінарного мистецтва – колишня випускниця Черкаського комерційного технікуму, а нині  кандидат технічних наук, доцент, член правління Асоціації кулінарів України, голова Черкаського обласного осередку АКУ, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи Східноєвропейського університету економіки і менеджменту – Собко Анна Борисівна.

Приємною несподіванкою   була зустріч студентів зі знаменитостями  України: народним голосом та ресторатором  М.М. Поплавським та відомим танцмейстером  Г.М. Чапкінсом, у якого студенти мали можливість взяти автограф. Цікавим було також спілкування з авторами навчальних посібників спеціальності «Харчові технології» – президентом Асоціації кулінарів України, доктором технічним наук М.І. Пересічним та професором В.В. Архіповим.

 Всі учасники заходу взяли участь у масштабному флешмобі майбутніх кулінарів. Після такого тріумфального відкриття конкурсу  молодь  розійшлася  по аудиторіях, де для них було організовано майстер-класи, практичні заняття, круглі столи з досвідченими практиками, бренд-шефами.

Після насиченого дня, молодь Черкащини поверталася додому із здобутими новими враженнями, цінними навичками та знаннями, усвідомлюючи, що потрібно розвиватися багатогранно для того, щоб реалізувати себе як висококваліфікований фахівець. Бажаємо  нашим студентам розвиватися, використовувати отриманий досвід  у майбутньому та  вигравати конкурси професійної майстерності.