З 18 по 23 жовтня у Черкаському фаховому коледжі ХТБ студенти та викладачі спеціальності Харчові технології провели традиційні святкові заходи до Міжнародного дня кухаря. Дата — 20 жовтня об’єднує фахівців кулінарної справи з усіх куточків нашого світу. Впродовж тижня були проведені різноманітні заходи Днів спеціальності Харчові технології. Представлений літературно-кулінарний фуршет «Друковане слово мистецтва кулінарії», який ознайомив студентів з сучасною літературою та посібниками для фахівців ресторанної галузі. Кожного дня на великій перерві студенти коледжу мали можливість прослухати цікаві тематичні радіогазети.

Серед студентів спеціальності з навчальних дисциплін проводились вікторини, а саме:

— вікторина «Кулінарна хімія», підготувала викладач хімії Нюніна О.М., група ХТфб-2-09-21. Переможцями стали Шаповал Катерина та Скробот Максим

— біологічна гра «Пошук скарбів», підготувала викладач біології Прядко А.М., група ХТфб-6-09-21. Студентки Руденко Сандра та Фришко Вікторія зайняли 1 і 2 місця

— онлайн-інтел-мікс вікторина «Природничий ерудиціон» для студентів групи ХТфб-5 . Переможцями стали студенти Любіченко Роман та Панчішин Антон. Підготувала викладач біології Півненко Н.П.

— олімпіада з екології серед студентів І курсу, підготівала викладач Півненко Н.П. І місце посів ЯловенкоВ., ІІ- Кучеревська А. та ІІІ місце розділили студенти Лаптєва А. та Чевельга М.

Вітаємо переможців!

В вестибюлі навчального корпусу коледжу викладачами та студентами ІІІ та ІV курсів були проведені виставки посуду «Спіраль традицій гостинності України, де було відображено особливості моди та традиції сервіровок різних поколінь в українському побуті. Кухня – це строкате дзеркало історії, кожен поворотний етап якої приносив нові ідеї та смаки, техніки та способи приготування.

Для окреслення важливих елементів сучасної кухні, які формують її ядро та позначають найбільш характерні історичні та сучасні риси була проведена студентська конференція з теми: «Мода в кулінарії».

Завершенням тижня стала кулінарна виставка та майстер-клас від студентів технологічного відділення ІІІ-ІV курсів «Історія декору в кулінарних творах у виконанні майбутніх технологів нашого коледжу».

Оволодіти кулінарним мистецтвом самостійно практично не можливо – завжди потрібен приклад і рада професіонала, який вміє готувати та вчити. Ці вміння студенти спеціальності Харчові технології отримають під час навчання в нашому коледжі, які вони майстерно відображають під час проведення різноманітних тематичних заходів.