Осінь пора натхнень

Осінь — час натхнень та пора яскравих ідей! Саме тому за багаторічною традицією та з дотриманням усіх протиепідемічних вимог відбулося святкування Міжнародного дня кухаря у Черкаському технікумі. Цьогорічний захід був присвячений не лише відзначенню Дня професії, а ще й  проведенню Днів спеціальності  Харчові технології. 19 жовтня розпочалося свято професії виставкою українського посуду «Мисничок» та онлайн-конференцією з теми: «Вплив епох на тенденції у декоруванні кулінарної продукції та інтер’єру закладів ресторанного господарства», в якій взяли участь 24 студенти в онлайн-режимі.

А 20 жовтня,  провели виставку-ярмарку «Осінні етнофантазії в кулінарних творах майбутніх технологів ресторанного бізнесу»,  на якій були представлені студентами технікуму страви та кулінарні вироби української кухні з городини рідного краю за рецептами бабусь.  Це   була чудова нагода дізнатися про цінні  традиційні рецепти старовинної української кухні та цілющі властивості поживної городини, поласувати гарбузовими смаколиками, познайомитися із кулінарними новинками страв із овочів та фруктів, випробувати свою інтелектуальну  силу у предметних вікторинах, помилуватись осінніми барвами і просто приємно провести час.

Студентів-технологів об’єднувало  одне  бажання:  показати себе, реалізувати власний задум, проявити творче мислення. Неймовірні за своєю красою та оригінальністю осінні експозиції столів прикрасили вестибюль закладу, подарувавши всім гарний настрій та віру у чисте та здорове майбутнє. Завершальним акордом Днів спеціальності був продемонстрований «Літературний фуршет» та виставка сучасного посуду для ресторанної галузі.