Відтворюючи стародавні традиції підготовки до Великодня, студенти технологічного відділення технікуму груп ВХП-13 та ВХП-14 продемонстрували для працівників та студентів технікуму варіанти оформлення Великоднього столу в сучасному побуті та за стародавніми українськими традиціями. До виставки майбутні технологи власноруч випекли різні види пасок та продемонстрували свою творчу кулінарну, сервісну майстерність, яку почали опановувати на кращих підприємствах баз практики нашого міста.

Пасхальний стіл є обов’язковим атрибутом святкового дня. Згідно з традицією, на великодньому столі повинно стояти 48 страв, які уособлюють семитижневий піст. Найважливіші страви великоднього столу – це, звичайно ж,  паски і крашанки або писанки. Наявність частинки живої природи на святковому столі є ще одним символом життєвого відродження, родючості і достатку. Крім того, доповнити атмосферу свята можна різноманітними атрибутами Великодня, до яких відноситься такий пасхальний декор, як фігурки курочок, курчат і зайців, композиції з вербового гілля, розмальовані писанки.