Масляна, Масляниця, Масниця – це старослов’янське свято. Щоправда, в Україні воно мало свою назву – Колодка або Колодія – свято на честь весняного пробудження природи. Головним частуванням на Колодія, окрім млинців, є вареники, пироги з сиром, гречані млинці.

Стало вже доброю традицією, що студенти та викладачі технікуму беруть активну участь у міських заходах з нагоди Масниці.

Ось і цьогоріч, 29 лютого, у Сосновому бору міста Черкаси проходило міське святкування Масляної. Візитівкою нашого технікуму стало пригощання черкасців та гостей міста українськими варениками. Всі бажаючі із  задоволенням смакували гарячими, тільки-но звареними варениками із різними начинками: з капусти, з сиру, картоплі з печінкою.

Залучення студентської молоді до таких заходів є не лише вшануванням стародавніх українських обрядів та звичаїв, а й відродженням національної кухні та набуттям практичних навичок майбутніх технологів у приготуванні традиційних, народних страв наших пращурів.