: основні принципи та правила

Викладач Черкаського комерційного технікуму Дегтяр В.В.

Ні для кого не секрет, що неповноцінне харчування, проблеми ожиріння є однією із актуальних проблем сьогодення. Найбільш важливе  дане питання  для студентів, адже Вони вчаться самостійно харчуватись, складати денний раціон без допомоги батьків, а не достатня обізнаність у цих питаннях призводить до проблем із вагою та здоров’ям. Для того, щоб наші студенти   були обізнані для них проводяться лекції, щодо здорового харчування, основних принципів та правил. Окрім того зайва вага та переїдання свідчить про психологічні проблеми, такі як самотність, нудьга, негативні емоції, їжа використовується для боротьби із стресом, критикою.

Досить важливо бути в гармонії з самим собою, а принципи правильного харчування Вам допоможуть в цьому.  Золоті правила, яких слід дотримуватися:

— Збалансованість;

— Різноманітність;

— Не виключайте сніданок;

— Фрукти і овочі необхідні;

— Поступовість у відмові від чогось;

— Споживайте їжу в одні й ті самі години.

Бережіть себе і будьте здорові та ситі!