18 травня у технікумі було проведено щорічну студентську конференцію «Творча праця – шлях до успіху», присвячену Дню науки в Україні.

Заступник директора з навчальної роботи Козиряцька Наталія Анатоліївна у вступному слові зазначила, що творчо-пошукова та дослідницька робота є важливим чинником у підготовці молодого фахівця, адже студент здобуває вміння, що знадобляться протягом усього життя, в яких би галузях народного господарства він не працював. Пошукова та дослідницька робота розвиває творче мислення, індивідуальні здібності, дослідницькі навички, розвиває наукову інтуїцію, творчий підхід до сприйняття знань і практичне їх застосування.

Під час конференції були представлені творчі пошуки студентів різних курсів і спеціальностей з літератури, економіки, товарознавства, соціальної роботи, туристичного обслуговування, технології харчування, фізичного виховання про унікальну особистість ХХ століття Івана Франка, розвиток Європейського Союзу, роль волонтерства, зелений туризм, попередження травматизму, приховані можливості магазину, інноваційні процеси під час приготування їжі.

Чому Україна прагне увійти  до ЄС? Які країни входять до ЄС та з якою метою був створений досліджували студентки ІІІ курсу групи Б-7 Задорожня Каріна та Сидоренко Юлія у творчо-пошуковій роботі «Історія створення та розвиток Європейського Союзу» (керівник Мойсеєва Л.Й.).

В історії української культури творчість Івана Франка складає цілу епоху. Важко знайти галузь, в якій би він не сказав своє вагоме слово. Про те, що творчий діапазон  Франка – безмежний досліджувала у студентка І курсу групи ХТ-1 Кравченко Каріна у творчо пошуковій роботі  «Іван Франко – унікальна особистість нового часу» (керівник Козиряцька Н.А.).

Протягом останніх  років в Україні  активно поширюється  волонтерська діяльність, тому це питання досліджувала студентка І курсу групи СП-7 Федоренко  Дарина у творчо-пошуковій роботі  «Роль волонтерства в антитерористичній операції на території Україні» (керівник Посипайко Т.В.).

Усе більшої популярності набуває  сільський зелений туризм. Про те, що цей вид є одним із найперспективніших досліджувала  студентка І курсу групи Т-2 Бондаренко Оксана у творчо-пошуковій роботі «Розвиток зеленого туризму як фактор покращення соціальної  сфери Черкащини» (керівник Тищенко О.Л.).

Про те, як попередити виникнення травм, надати першу необхідну допомогу, уникнути  небезпечної для здоров’я ситуації досліджував студент ІІІ курсу групи ВХП-13 Коберник Максим у творчо-пошуковій роботі  «Попередження  травматизму, його профілактика та перша допомога на заняттях з фізичної культури» (керівник Мироненко Ю.Г.).

Чому в одних магазинах ми почуваємо себе комфортніше? Що впливає  ж на наш вибір досліджувала студентка групи ТКД-9 Присяжненко Олена у творчо-пошуковій роботі «Приховані можливості підвищення рентабельності магазину «Єва» у спілкуванні оперативного персоналу з клієнтами» (керівник Одорошенко О.В.).

Впровадження новітніх технологій  у вітчизняних закладах ресторанного господарства дозволяє розширити  асортимент страв, забезпечити високий рівень організації технологічного процесу. Про унікальний спосіб приготування продуктів досліджували студентки ІІІ курсу групи ВХП-13 Коваленко Анна та Федьорченко Наталія у творчо-пошуковій роботі «Технологія «SOUS-VIDE «СУ-ВІД» – технологія майбутнього» (керівник  Музика І.О.).

 Також у цей день студенти, викладачі та працівники технікуму долучилися до Дня вишиванки – міжнародного свята, яке  сприяє єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу.