Масниця або Масляна – улюблене свято, яке відзначають православні перед Великим постом. Тиждень Масниці символізує розставання із зимою та радісне очікування весни. Сьогодні важко уявити завершення зими без традиційного серед українців масляного тижня, за який кожен справжній гурман встигає з’їсти таку кількість смачних млинців та вареників, що вистачає на цілий рік.

З великою повагою до народних традицій та бажанням підтримати черкасців та гостей міста  у святкуванні Масниці, колектив Черкаського комерційного технікуму взяв активну участь в організації, проведенні свята, яке відбулося 17 лютого, на території Ювілейного парку.

Студенти технологічного відділення власноруч наготували різноманітні смаколики до народного свята Сирної неділі та із задоволенням пригощали ними всіх бажаючих. Гості свята мали можливість побувати на студентському майстер-класі з виготовлення вареників. Наші студенти та викладачі спеціальності «Харчові технології» не тільки  показали свою кулінарну майстерність, а й підтвердили високу  професійну підготовку майбутніх працівників сфери обслуговування населення в закладах харчування в кращих традиціях української гостинності.