Студенти технологічного відділення групи ХТ-1-09-16 з 22 лютого опановують навички кухаря в період навчальної практики та діляться своїми першими враженнями.
Топчій Даша:
«На цій практиці ми майже самостійно, але під наглядом су-шефів, стали працювати на підприємствах ресторанного господарства нашого міста: в піцерії «Скоріні», дитячму кафе «Флай Кідс», кулінарних цехах супермаркетів ТОВ «Фудпленет» та супермаркету «Делікат». Одні з нас набувають досвід на кухні, а інші — в заготівельних і кондитерських цехах готують страви, кулінарні вироби та напівфабрикати, обслуговують споживачів. Як насправді, виявилось — це досить все не так просто і легко, але дуже цікаво. Особливо мені практика у кафе «Флай Кідс» дуже подобається, і я для себе взяла багато корисних знань і навичок в приготуванні страв дитячого харчування».
Плаксій Катерина:
«За час практики ми зрозуміли, що обрана нами справа — це дійсно вічно сучасна професія.
Ось саме під час цієї практики ми навчились готувати за новими технологіями та сучасно декорувати готові страви так, щоб привертали увагу і збуджували аппетит. А ще ми зрозуміли, що професійні якості сучасного працівника ресторанного бізнесу – це постійний творчий пошук, високий професіоналізм, мудрість та досвід, порядність, високий рівень гастрономічної культури та сервісу.
Кожен раз під час приготування ми хочемо, щоб їжа була дійсно смачною та радувала око й наш смак, а ще, щоб була корисною та поживною».
Отож, майбутні спеціалісти-технологи під час практики з’ясували, що сучасний кухар – це одночасно художник, дієтолог, психолог, і навіть, чарівник – фахівець в області приготування смачної та поживної їжі, який вільно орієнтується у всьому різноманітті світової кулінарії, а також останніх тенденція та новинках. Це ще і спеціаліст-професіонал, який повинен відмінно розбиратися в якості сучасних продуктів і вміти задовольнити смаки та потреби вибагливих, різносторонніх та різновікових споживачів.