Студенти технологічного відділення групи ХТ-1-09-16 з 22 лютого опановують навички кухаря  в період навчальної  практики  та діляться  своїми першими враженнями.

Топчій Даша:

«На цій  практиці ми майже самостійно, але під наглядом су-шефів, стали  працювати на підприємствах ресторанного господарства нашого  міста: в піцерії «Скоріні», дитячму кафе «Флай Кідс», кулінарних цехах супермаркетів ТОВ «Фудпленет» та супермаркету «Делікат». Одні  з нас набувають  досвід на кухні, а інші —  в заготівельних і кондитерських цехах  готують страви, кулінарні вироби та напівфабрикати, обслуговують споживачів. Як насправді, виявилось —  це досить все не так просто  і легко, але дуже цікаво. Особливо мені практика у кафе «Флай Кідс» дуже подобається, і я для себе взяла багато корисних знань і навичок в приготуванні страв дитячого харчування».

Плаксій Катерина:

«За  час практики  ми зрозуміли, що обрана нами справа — це  дійсно вічно сучасна професія.

Ось саме під час цієї практики ми навчились готувати за новими технологіями та сучасно декорувати готові страви  так, щоб привертали увагу і збуджували аппетит.  А ще ми зрозуміли, що професійні якості сучасного працівника ресторанного бізнесу – це постійний творчий пошук, високий професіоналізм, мудрість та досвід, порядність, високий рівень гастрономічної культури та сервісу.

Кожен раз під час приготування ми хочемо, щоб  їжа була дійсно смачною   та  радувала  око й наш смак,  а  ще,  щоб була   корисною та поживною».

Отож, майбутні спеціалісти-технологи під час практики з’ясували, що  сучасний кухар – це одночасно художник, дієтолог, психолог, і навіть, чарівник – фахівець в області приготування смачної та поживної їжі, який вільно орієнтується у всьому різноманітті світової кулінарії, а також останніх тенденція та новинках. Це ще і спеціаліст-професіонал, який повинен відмінно розбиратися в якості сучасних продуктів і вміти задовольнити смаки та потреби вибагливих, різносторонніх та різновікових споживачів.