5 жовтня 2021 року у Державній установі «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» був проведений круглий стіл за участі завідувачів відділень спеціальності 181 Харчові технології закладів фахової передвищої освіти на тему «Педагогіка співробітництва в умовах цифровізації освітнього процесу», в якому взяла участь завідуюча відділенням даної спеціальності Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу Півненко Наталія Павлівна. Під час засідання були обговоренні питання електронних ресурсів в професійній діяльності  педагога; інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому середовищі закладів освіти; стан та етапи затвердження стандартів фахової передвищої освіти; а також можливість співпраці Науково-методичного центру ВФПО з закладами освіти щодо створення електронних освітніх ресурсів.

          Засідання відбувалося в онлайн-режимі. Завідувач лабораторії  цифрових та медіатехнологій в освіті Жуковська Світлана Анатоліївна ознайомила учасників столу з медіатекою електронних освітніх ресурсів та технологією підготовки електронних освітніх ресурсів. Тетяна Павлівна Дудник, заступник директора з методичної роботи, член сектора фахової передвищої освіти науково-методичної Ради МОН України, розповіла про хід розробки та затвердження Стандартів спеціальності 181 Харчові технології фахової передвищої освіти. Заболотна Валентина Павлівна, завідувач лабораторії методичного супроводу моніторингу якості освіти висвітлила питання впровадження незалежного дистанційного моніторингу якості освіти. Із своїм досвідом підготовки та впровадження електронних освітніх ресурсів у своїх закладах поділилися заступник директора з виробничої роботи ВСП «Технологічно-промисловий фаховий коледж Вінницького НАУ» Ольга Шуляк та завідувач відділення Маріупольського фахового коледжу Донецького НУЕТ імені Михайла Туган-Барановського Юлія Богатирьова. По завершенню круглого столу було запропоновано обговорити питання підготовки електронних освітніх ресурсів  у своїх закладах фахової передвищої освіти та сформувати авторські колективи щодо першочерговості підготовки електронних підручників, посібників, відеолекцій тощо за спеціальністю 181 «Харчові технології».