Підсумком навчальної практики студентів Черкаського комерційного технікуму спеціальності Харчові технології груп ХТ-2 та ХТ- 6 стала участь у регіональному форумі готельно-ресторанного бізнесу і кейтерінгу, організованому Асоціацією кулінарів України та проведеному на базі ресторанів національної мережі Reikartz Hotel Group 20 червня 2018 року.
Сьогодення характеризується стрімким процесом глобалізації усіх сторін життя українців. Тому і для спеціалістів сфери послуг населення Черкащини надзвичайно важлива зустріч з відомими у світі та в Україні рестораторами і отельєрами, шеф-кухарями. Це сприятиме Черкаській області стати одним із центрів кулінарної культури Центрального регіону України. Адже в будь-якій сфері людського буття лише руки, розум і душа професіонала здатні увібрати в себе найкращий досвід практичної діяльності і творити щось нове та піднятись на більш високу сходинку свого творчого зростання. Сучасна молодь сьогодення прагне до самовираження. Студенти нашого технікуму не раз брали участь у Всеукраїнських кулінарних конкурсах в різних регіонах, тому вони з ентузіазмом підтримують ідею Собко Г.Б. – голови Черкаського осередку Асоціації кулінарів України та нашу випускницю – провести Всеукраїнський студентський конкурс кулінарної майстерності в нашому місті. Такі заходи дають можливість учасникам не лише показати себе, а й отримати великий досвід, пізнати багато цікавого в кулінарній справі та поділитись досвідом. Для багатьох – це чудова нагода розкрити свій талант та відчути себе справжньою зіркою, отримавши визнання професіоналів.
Велику зацікавленість учасників форуму викликали проведені майстер-класи від відомих шеф-кухарів ресторанних закладів України В.Фіалковського з міста Житомир, О. Дахно з міста Черкаси, О. Романчук з міста Київ та шеф-бариста Т. Шаповал.