Під час лабораторних робіт з дисципліни “Технологія виробництва кулінарної продукції” студенти нашого коледжу групи ХТфб-3 закріпили знання з основ приготування страв  дієтичного харчування  та  запропонували сучасні варіанти їх подачі.  В одних випадках дієтичне харчування — це основний лікувальний засіб, в інших — необхідний, на фоні якого застосовують усі інші лікувальні заходи. Дієтичне харчування ґрунтується на принципі максимальної збалансованості основних харчових речовин у добовому раціоні. Лікувальна дія дієтичного харчування забезпечується:

1) спеціальним підбором харчових продуктів;

2) визначеними співвідношеннями між основними харчовими речовинами;

3) відповідною технологією приготування дієтичних страв. Наприклад, виключенням з дієти окремих харчових продуктів можна значно знизити в ній вміст холестеролу, жирів, натрію, цукру, а відварюванням м’яса та риби — вміст пуринів та екстрактивних речовин.