24 жовтня 2025 року студенти спеціальності «Харчові технології» взяли участь у XІ Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва, який традиційно був організований Фаховим коледжем технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки у м.Луцьк.
Метою фестивалю є збереження та популяризація кулінарних традицій українського народу, створення платформи для творчої самореалізації здобувачів освіти, підвищення професійної майстерності.
У фестивалі брали участь 26 команд з різних областей України. Команда нашого коледжу «Характерники» виступала у складі студентів випускних груп Пасічника Еміля (група ХТфб-8-09-22), Тищенко Аліни та Ципко Анни (група ХТфб-12-11-23).
Завданнями Етнофестивалю було: приготування вареників та кулішу за старовинною рецептурою, а також подача та обслуговування гостей приготованими стравами. Еміль приготував куліш отаманський з білими грибами та копченою бринзою, Аліна – вареники гарбузові з кисломолочним сиром та в’яленим чорносливом, а Анна засервірувала стіл та обслуговувала гостей.






Команда нашого коледжу стала найкращою в номінації «Своєрідність до приготування та подачі страв».
Вітаємо Еміля, Аліну та Анну за перемогу і дякуємо викладачам Горобець В.В. та Постиці І.А. за гідну підготовку команди до участі у фестивалі.
Зичимо учасникам Етнофестивалю та їхнім тренерам подальших творчих успіхів, нових перемог, натхнення та творчих злетів в обраній професії!


