
До складу циклової комісії входять висококваліфіковані та молоді педагогічні працівники, які працюють відповідно до інноваційної освітньо-професійної програми; використовують сучасні освітні технології, чим забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців, затребуваних на ринку праці України і Європи.

ГОРОБЕЦЬ Вікторія Володимирівна
голова циклової комісії
Освіта вища:
Полтавський кооперативний інститут, 1987р.,
спеціальність – технологія і організація громадського харчування.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст першої категорії.
Педагогічний стаж роботи: 9 років.
Викладає дисципліни: “Процеси та апарати харчових виробництв”, “Устаткування закладів ресторанного господарства”, “Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства та основи барної справи”, “Естетика харчування та основи гостинності”
Нагороджена: Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2023 р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022 р.), Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (2024 р.)
E-mail: v.horobets@ccts.ukr.education

ПІВНЕНКО Наталія Павлівна
Освіта вища:
Черкаський державний педагогічний інститут ім.300 — річчя воз’єднання України з Росією, 1982р.,
спеціальність – біологія з додатковою спеціальністю хімія.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст вищої категорії, старший викладач.
Педагогічний стаж роботи: 35 років.
Викладає дисципліни: “Біологія і екологія”, “Основи екології”, “Екологічна безпека продуктів харчування та харчової сировини”.
Нагороджена: Почесною грамотою Черкаського комерційного технікуму (2020р.), Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.)
E-mail: n.pivnenko@ccts.ukr.education

ДЕГТЯР Валентина Володимирівна
Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.,
спеціальність – харчові технології.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії.
Педагогічний стаж роботи: 6 років.
Викладає дисципліни: “Організація виробництва в закладах ресторанного господарства”, “Організація ресторанного обслуговування”, “Технологія борошняних кондитерських виробів”, “Інноваційні ресторанні технології”.
Нагороджена: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р, 2021р.)
E-mail: v.dehtiar@ccts.ukr.education

ДОРОФЕЙ Ольга Василівна
Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.
спеціальність – харчові технології.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст
Педагогічний стаж роботи: 29 років.
Викладає дисципліни: “Технологія виробництва кулінарної продукції”, “Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства та основи барної справи”, “Еногастрономія”.
Нагороджена: Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.), Подякою Управління освіти і науки України Волинської обласної адміністрації (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р., 2021 р., 2022р,, 2023р., 2024 р.)
E-mail: o.dorofei@ccts.ukr.education

НАДІЛЬНЮК Оксана Анатоліївна
Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 2000р.,
спеціальність – хімія.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії
Педагогічний стаж роботи: 19 років.
Викладає дисципліни: “Санітарія та гігієна”, “Хімія”, “Неорганічна хімія”, “Органічна хімія та біохімія”.
Нагороджена: Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024 р.),
E-mail: nadilniuk@ccts.ukr.education

ПОСТИКА Іван Анатолійович
Освіта вища:
Державний біотехнологічний університет, 2023р.
спеціальність– харчові технології.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст
Педагогічний стаж роботи: 2 роки
Викладає дисципліни: “Технологія виробництва кулінарної продукції”, “Сервісологія та основи дизайну подачі страв”.
Нагороджений: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2022р,, 2023р., 2024 р.)
E-mail: postyka.ivan@ccts.ukr.education

ПРЯДКО Анна Миколаївна
Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 1996р.,
спеціальність – хімія та обслуговуюча праця
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії
Педагогічний стаж роботи: 14 років.
Викладає дисципліни: “Фізична та колоїдна хімія”, “Мікробіологія та фізіологія”, “Біологія і екологія”, “Основи дієтичного та оздоровчого харчування”, “Аналітична хімія”, “Нутриціологія”.
Нагороджена: ПодякоюЧеркаського комерційного технікуму (2020р.), Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (березень 2020 р. травень 2020р. листопад 2020р.2021р., 2022р.), Грамотою Державного біотехнологічного університету (2022р.)
E-mail: priadko@ccts.ukr.education

ЧЕПУР Аліна Валеріївна
Освіта фахова передвища:
Черкаський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу, 2023р.,
спеціальність – харчові технології;
Державний біотехнологічний університет, спеціальність харчові технології – навчається
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст
Педагогічний стаж роботи: –
Викладає дисципліни: “Технологія виробництва кулінарної продукції”, “Технологія борошняних кондитерських виробів”.
Нагороджена: –
E-mail: a.chepur@ccts.ukr.education

ШАПОВАЛ Катерина Олександрівна
Освіта фахова передвища:
Черкаський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу, 2024р.,
спеціальність – харчові технології;
Державний біотехнологічний університет, спеціальність харчові технології – навчається
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст
Педагогічний стаж роботи: –
Викладає дисципліни: “Устаткування закладів ресторанного господарства”.
Нагороджена: –
E-mail: k.shapoval.24@ccts.ukr.education
Дисципліни, що викладаються за спеціальністю:
181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ
Освітньо-професійна програма “Технологія харчування“
Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності:
- Філософія, соціологія та економічна теорія
- Фізичне виховання
- Українська мова за професійним спрямуванням
- Іноземна мова за професійним спрямуванням
- Історія та правознавство
- Безпека життєдіяльності, охорона праці та екологія
- Інформатика та математика
- Психологія та етика ділових відносин
- Хімічні основи харчових технологій
- Неорганічна хімія
- Аналітична хімія
- Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни
Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності:
- Технологія виробництва кулінарної продукції
- Технологія виробництва борошняних кондитерських виробів
- Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства
- Товарознавство харчових продуктів
- Процеси та апарати харчових виробництв
- Устаткування закладів ресторанного господарства з основами електротехніки
- Економіка та облік
- Основи менеджменту та маркетингу
Робота, що проводиться цикловою комісією
Діяльність викладачів циклової комісії має чітко сформульовані цілі, які відповідають цілям та стратегії коледжу, визначаються з урахуванням позицій та потреб зацікавлених сторін, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці та відповідає сучасним та перспективним вимогам до професійної діяльності фахових молодших бакалаврів з технології харчування, їхнім освітнім потребам, конкурентоздатності, попиту на ринку праці.
Цілі професійної діяльності викладачів: підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців з технології харчування, забезпечення неперервного процесу підвищення якості з врахуванням національних стандартів ФПО та інтересів стейкхолдерів, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці. Виховання у здобувачів освіти патріотизму, соціальної активності, свідомої громадянської позиції та відповідальності, академічної доброчесності, формування правової та екологічної культури, моральних цінностей, здорового способу життя, здатності критично мислити та до самоорганізації в сучасних умовах.
Діяльність викладачів спрямована на:
- якісну підготовку кадрів з фаховою передвищою освітою для потреб економіки з урахуванням тенденцій ринку праці;
- взаємодію з роботодавцями, іншими соціальними партнерами та професійними об’єднаннями;
- сприяння працевлаштуванню випускників;
- оволодіння здобувачами фундаментальних теоретичних знань, умінь, практичне опанування навичок та формування компетентностей, достатніх для розв’язання типових спеціалізованих завдань та практичних проблем з технології харчуванняі, пов’язаних із здатністю:
- здійснювати виробництво харчової продукції та продукції суміжних виробництв на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу;
- застосовувати знання у практичних ситуаціях;
- контролювати режими технологічних процесів виробництва харчової продукції;
- проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції та продукції суміжних виробництв;
- застосовувати практичні уміння і навички під час виробництва якісної і безпечної продукції;
- знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій;
- заповнювати обліково-звітну документацію і проводити технологічні та економічні розрахунки;
- обирати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчової та суміжної продукції;
- дотримуватися вимог законодавства та використовувати нормативно-технічну документацію в галузі харчових технологій;
- організовувати безпечну роботу виробничої дільниці (підрозділу) з урахуванням вимог законодавства з охорони праці;
- забезпечувати екологічну безпеку під час виробництва харчової та суміжної продукції.
З метою відповідності освітнім потребам забезпечено вільний вибір вибіркових освітніх компонентів для створення індивідуальної освітньої траєкторії в обсязі, передбаченому законодавством.
НАШІ ДОСЯГНЕННЯ
- 2016 рік – Відкритий Житомирський обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Батл-шеф», Паночишин В’ячеслав – два ІІ місця у номінаціях «Паста» та «Страви з птиці».
- Липень 2021 року – участь у навчально-практичному семінарі «Здорове харчування – здорова нація», кулінарний марафон, ЧДТУ, м. Черкаси.
- Жовтень 2021 року – VІІ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Скорик Анастасія та Лісецька Ольга – перемога у номінації «Використання карвінгу для створення композиції у вигляді картини».
- Жовтень 2022 року – VІІІ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Біляєва Софія та Канівець Дар’я – перемога у номінації «Використання старовинних рецептів у технології приготування страв та оригінальність композиції».
- Жовтень 2023 року – ІХ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Гриценко Анастасія та Шаповал Катерина – перемога у номінації «Використання традиційних рецептів у технології приготування страв та своєрідність композиції».
- 2023 рік – участь студентів Дрючило Дарини, Дудли Аліни, Сича Сергія та Дикої Аліни з власним проєктом у програмі для молоді UPSHIFT під егідою міжнародної дитячої організації ЮНІСЕФ.
- Травень 2024 року – ІІ Черкаський обласний фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини», Недоступ Софія та Мірошник Євгеній, диплом ІІ ступеня у номінації кулінарних етюдів «Європейські кулінарні традиції рідного краю».
- Жовтень 2024 року – Х Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Недоступ Софія та Мірошник Євгеній – грамота за неповторний підхід до приготування страв та оформлення тематичного столу.
- Травень 2025 року – ІІІ Черкаський обласний фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини», Дорошенко Софія та Кисіль Ліза, диплом ІІІ ступеня у номінації кулінарних етюдів «Європейські кулінарні традиції рідного краю» та сертифікат учасника.
Новини:
- Технологи – до Дня науки!
- Вітаємо переможців у другому обласному Фестивалі-конкурсі «Європейський туризм на мапі Черкащини»!
Про роботу предметних гуртків: