Головна » Циклові комісії » Циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії

Циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії

До складу циклової комісії входять висококваліфіковані та молоді педагогічні працівники, які працюють відповідно до інноваційної освітньо-професійної програми; використовують сучасні освітні технології, чим забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців, затребуваних на ринку праці України і Європи.

ГОРОБЕЦЬ Вікторія Володимирівна

голова циклової комісії

Освіта вища:
Полтавський кооперативний інститут, 1987р.,
спеціальність – технологія і організація громадського харчування.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст першої категорії.

Педагогічний стаж роботи: 9 років.

Викладає дисципліни: “Процеси та апарати харчових виробництв”, “Устаткування закладів ресторанного господарства”, “Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства та основи барної справи”, “Естетика харчування та основи гостинності”

Нагороджена:  Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2023 р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022 р.), Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (2024 р.)

E-mail: v.horobets@ccts.ukr.education


ПІВНЕНКО Наталія Павлівна

Освіта вища:
Черкаський державний педагогічний інститут ім.300 — річчя воз’єднання України з Росією, 1982р.,
спеціальність – біологія з додатковою спеціальністю хімія.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст вищої категорії, старший викладач.

Педагогічний стаж роботи: 35 років.

Викладає дисципліни: “Біологія і екологія”, “Основи екології”, “Екологічна безпека продуктів харчування та харчової сировини”.

Нагороджена:   Почесною грамотою  Черкаського комерційного технікуму (2020р.), Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.)

E-mail: n.pivnenko@ccts.ukr.education


ДЕГТЯР Валентина Володимирівна

Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.,
спеціальність – харчові технології.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії.

Педагогічний стаж роботи: 6 років.

Викладає дисципліни: “Організація виробництва в закладах ресторанного господарства”, “Організація ресторанного обслуговування”, “Технологія борошняних кондитерських виробів”, “Інноваційні ресторанні технології”.

Нагороджена: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р, 2021р.)

E-mail: v.dehtiar@ccts.ukr.education


ДОРОФЕЙ Ольга Василівна

Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.

спеціальність – харчові технології.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст

Педагогічний стаж роботи: 29 років.

Викладає дисципліни: “Технологія виробництва кулінарної продукції”, “Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства та основи барної справи”, “Еногастрономія”.

Нагороджена: Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.), Подякою Управління освіти і науки України Волинської обласної адміністрації  (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р., 2021 р., 2022р,, 2023р., 2024 р.)

E-mail: o.dorofei@ccts.ukr.education


НАДІЛЬНЮК Оксана Анатоліївна

Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 2000р.,
спеціальність – хімія.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії

Педагогічний стаж роботи: 19 років.

Викладає дисципліни: “Санітарія та гігієна”, “Хімія”, “Неорганічна хімія”, “Органічна хімія та біохімія”.

Нагороджена:  Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024 р.),

E-mail: nadilniuk@ccts.ukr.education


ПОСТИКА Іван Анатолійович

Освіта вища:
Державний біотехнологічний університет, 2023р.
спеціальність– харчові технології.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст

Педагогічний стаж роботи: 2 роки

Викладає дисципліни: “Технологія виробництва кулінарної продукції”, “Сервісологія та основи дизайну подачі страв”.

Нагороджений: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2022р,, 2023р., 2024 р.)

E-mail: postyka.ivan@ccts.ukr.education


ПРЯДКО Анна Миколаївна

Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 1996р.,
спеціальність – хімія та обслуговуюча праця

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії

Педагогічний стаж роботи: 14 років.

Викладає дисципліни: “Фізична та колоїдна хімія”, “Мікробіологія та фізіологія”, “Біологія і екологія”, “Основи дієтичного та оздоровчого харчування”, “Аналітична хімія”, “Нутриціологія”.

Нагороджена: ПодякоюЧеркаського комерційного технікуму (2020р.), Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (березень 2020 р. травень 2020р. листопад 2020р.2021р., 2022р.), Грамотою Державного біотехнологічного університету (2022р.)

E-mail: priadko@ccts.ukr.education


ЧЕПУР Аліна Валеріївна

Освіта фахова передвища:
Черкаський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу, 2023р.,
спеціальність – харчові технології;

Державний біотехнологічний університет, спеціальність харчові технології – навчається

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст

Педагогічний стаж роботи: –

Викладає дисципліни: “Технологія виробництва кулінарної продукції”, “Технологія борошняних кондитерських виробів”.

Нагороджена:

E-mail: a.chepur@ccts.ukr.education


ШАПОВАЛ Катерина Олександрівна

Освіта фахова передвища:
Черкаський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу, 2024р.,
спеціальність – харчові технології;  

Державний біотехнологічний університет, спеціальність харчові технології – навчається

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст

Педагогічний стаж роботи: –

Викладає дисципліни: “Устаткування закладів ресторанного господарства”.

Нагороджена:

E-mailk.shapoval.24@ccts.ukr.education


Дисципліни, що викладаються за спеціальністю:

181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Освітньо-професійна програма “Технологія харчування

Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності:

  1. Філософія, соціологія та економічна теорія
  2. Фізичне виховання
  3. Українська мова за професійним спрямуванням
  4. Іноземна мова за професійним спрямуванням
  5. Історія та правознавство
  6. Безпека життєдіяльності, охорона праці та екологія
  7. Інформатика та математика
  8. Психологія та етика ділових відносин
  9. Хімічні основи харчових технологій
  10. Неорганічна хімія
  11. Аналітична хімія
  12. Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни

Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності:

  1. Технологія виробництва кулінарної продукції
  2. Технологія виробництва борошняних кондитерських виробів
  3. Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства
  4. Товарознавство харчових продуктів
  5. Процеси та апарати харчових виробництв
  6. Устаткування закладів ресторанного господарства з основами електротехніки
  7. Економіка та облік
  8. Основи менеджменту та маркетингу

Робота, що проводиться цикловою комісією

Діяльність викладачів циклової комісії має чітко сформульовані цілі, які відповідають цілям та стратегії коледжу, визначаються з урахуванням позицій та потреб зацікавлених сторін, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці та відповідає сучасним та перспективним вимогам до професійної діяльності фахових молодших бакалаврів з технології харчування, їхнім освітнім потребам, конкурентоздатності, попиту на ринку праці.

Цілі професійної діяльності викладачів: підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців з технології харчування, забезпечення неперервного процесу підвищення якості з врахуванням національних стандартів ФПО та інтересів стейкхолдерів, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці. Виховання у здобувачів освіти патріотизму, соціальної активності, свідомої громадянської позиції та відповідальності, академічної доброчесності, формування правової та екологічної культури, моральних цінностей, здорового способу життя, здатності критично мислити та до самоорганізації в сучасних умовах.

Діяльність викладачів спрямована на:

  1. якісну підготовку кадрів з фаховою передвищою освітою для потреб економіки з урахуванням тенденцій ринку праці;
  2. взаємодію з роботодавцями, іншими соціальними партнерами та професійними об’єднаннями;
  3. сприяння працевлаштуванню випускників;
  4. оволодіння здобувачами фундаментальних теоретичних знань, умінь, практичне опанування навичок та формування компетентностей, достатніх для розв’язання типових спеціалізованих завдань та практичних проблем з технології харчуванняі, пов’язаних із здатністю:
    • здійснювати виробництво харчової продукції та продукції суміжних виробництв на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу;
    • застосовувати знання у практичних ситуаціях;
    • контролювати режими технологічних процесів виробництва харчової продукції;
    • проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції та продукції суміжних виробництв;
    • застосовувати практичні уміння і навички під час виробництва якісної і безпечної продукції;
    • знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій;
    • заповнювати обліково-звітну документацію і проводити технологічні та економічні розрахунки;
    • обирати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчової та суміжної продукції;
    • дотримуватися вимог законодавства та використовувати нормативно-технічну документацію в галузі харчових технологій;
    • організовувати безпечну роботу виробничої дільниці (підрозділу) з урахуванням вимог законодавства з охорони праці;
    • забезпечувати екологічну безпеку під час виробництва харчової та суміжної продукції.

З метою відповідності освітнім потребам забезпечено вільний вибір вибіркових освітніх компонентів для створення індивідуальної освітньої траєкторії в обсязі, передбаченому законодавством.

НАШІ ДОСЯГНЕННЯ

  • 2016 рік – Відкритий Житомирський обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Батл-шеф», Паночишин В’ячеслав  – два ІІ місця у номінаціях «Паста» та «Страви з птиці».
  • Липень 2021 року – участь у навчально-практичному семінарі «Здорове харчування – здорова нація», кулінарний марафон, ЧДТУ, м. Черкаси.
  • Жовтень 2021 року – VІІ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Скорик Анастасія та Лісецька Ольга  – перемога у номінації «Використання карвінгу для створення композиції у вигляді картини».
  • Жовтень 2022 року – VІІІ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Біляєва Софія та Канівець Дар’я – перемога у номінації «Використання старовинних рецептів у технології приготування страв та оригінальність композиції».
  • Жовтень 2023 року – ІХ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Гриценко Анастасія та Шаповал Катерина – перемога у номінації «Використання традиційних рецептів у технології приготування страв та своєрідність композиції».
  • 2023 рік – участь студентів Дрючило Дарини, Дудли Аліни, Сича Сергія та Дикої Аліни з власним проєктом у програмі для молоді UPSHIFT під егідою міжнародної дитячої організації ЮНІСЕФ.
  • Травень 2024 року – ІІ Черкаський обласний фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини», Недоступ Софія та Мірошник Євгеній, диплом ІІ ступеня у номінації кулінарних етюдів «Європейські кулінарні традиції рідного краю».
  • Жовтень 2024 року – Х Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, м. Луцьк, Недоступ Софія та Мірошник Євгеній – грамота за неповторний підхід до приготування страв та оформлення тематичного столу.
  • Травень 2025 року – ІІІ Черкаський обласний фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини», Дорошенко Софія та Кисіль Ліза, диплом ІІІ ступеня у номінації кулінарних етюдів «Європейські кулінарні традиції рідного краю» та сертифікат учасника.

Новини:


Про роботу предметних гуртків: