Головна » Новини » ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ СПЕЦІАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН ТА ХІМІЇ

ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ СПЕЦІАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН ТА ХІМІЇ

З 20 по 24 жовтня в Черкаському фаховому коледжі харчових технологій та бізнесу проходив Тиждень циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін та хімії. Більшість заходів було  приурочено до Всесвітнього дня кухара та кулінара, який відзначається 20 жовтня.

Мета проведення тижня циклової комісії:

  • підвищити інтерес студентів до спеціальності;
  • продемонструвати  професійні вміння й досягнення студентів та викладачів;
  • розвинути творчі здібності, комунікаційні та практичні навички студентів;
  • створити позитивний імідж про діяльність циклової комісії.

Протягом тижня  було  проведено багато цікавих заходів.

Розпочався тиждень  пізнавальною відеоперервою «Син Землі і Сонця» та інсталяцією з нагоди Всесвітнього дня хліба.

21 жовтня для студентів першого курсу викладачем Півненко Н.П. було організовано квест «Біологія: серйозно і жартома».

Також у вівторок викладачами технологічних дисциплін була організована зустріч студентів з випускницею нашого коледжу, а нині директоркою закладу ресторанного господарства «Реберня На Вогні» Оленою Ніколенко, яка розповіла про особливості організації роботи, обслуговування та організувала майстер-клас від шеф-кухаря Євгена Шкляра.

Шеф-кухар продемонстрував здобувачам освіти технологічний  процес приготування страв з м’яса на мангалі та залучив їх до процесу приготування.

Студенти мали можливість ознайомитись з інтер’єром закладу та широким асортиментом страв, спостерігати за організацією роботи офіціантів і шеф-кухаря в умовах реального підприємства, ознайомитися з новітніми технологіями та обладнанням, розглянути та оцінити меню.

В середу 22 жовтня  студенти мали змогу перевірити свою ерудицію під час  вікторини для всіх охочих та сміливих «Цікава наука хімія» та біологічної вікторини «Загадки природи» Метою цих заходів були розвиток інтелектуальних здібностей з біології та хімії, уваги, вміння висловлювати власну думку, обґрунтовувати відповідь.

Свої фахові знання та технологічні дослідження студенти продемонстрували під час конференції «Моя страва, моя професія, моє майбутнє». Мета конференції – формування професійних компетентностей, розвиток творчого мислення студентів, популяризація кулінарних традицій України та народів світу, а також усвідомлення значення професії кухаря у сучасному світі.

У роботі конференції взяли студенти спеціальності Харчові технології Черкаського фахового коледжу ХТБ, які представили цікаві доповіді, презентації та власні кулінарні дослідження. Свої виступи студенти супроводили яскравими презентаціями.

Завершився тижневик підведенням підсумків конкурсу фуд-фото «Моя улюблена страва гастрономічної Черкащини», в якому брали участь студенти спеціальності 181 Харчові технології. Метою заходу стали розвиток творчих здібностей студентів, формування естетичного смаку та популяризація кулінарного мистецтва серед молоді. Переможці конкурсу були нагороджені грамотами.

© 1963 - 2025 Черкаський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу

На платформі WordPress / Тема Academica WordPress від WPZOOM